1/2 kg jahod - nejlépe čerstvých, ale mohou být i mražené
| 300 g listového těsta
| 150 ml šlehačky ke šlehání
| 60 g cukru krystal
| 1 lžíce solamylu
| 1 lžička skořice
| mouka na vál
Postup přípravy receptu Jahodové kousky :
Jahody omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do kastrolu, smícháme s cukrem, solamylem, skořicí a 100 ml vody a suíme doměkka. Listové těsto vyválíme na vále a vykrájíme asi 8 obdélníčků. Dáme je na plech a pečeme asi 20 minut na 180 stupňů, Vychladké obdélníčky rozkrojíme a spodní díl potřeme náplní. Ušleháme šlehačku, kterou na směs naklademe. Přiklopíme druhým dílem a podáváme.
Fotky receptu Jahodové kousky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!