Vložil: | Embi |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodové pomyšlení:
4 vejce
| 15 dkg cukr moučka
| 0,5 dl olej
| 1 dl horká voda
| 20 dkg polohr. mouka
| 1 ks prášek do peč.
| 0,5 kg jahody mraž.
| 1,5 pudink vanilkový
| 20 dkg máslo
| 15 dkg cukr moučka
| 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu Jahodové pomyšlení:
Ušlehat celá vejce s cukrem, postupně přidat olej, horkou vodu, nakonec lehce vmíchat mouku a prášek do pečiva. Péci ve vymazané a vysypané formě při 180 stupních C. Nechat vychladnout, mezitím si připravit krém:
Mražené jahody (celé) vložit do hrnce a na středně silném plameni nechat úplně povolit. Do horké jahodové rozvárky nalít pudink, předem rozmíchaný v asi 2dl studené vody. Povařit několik minut na hustou kaši. Než jahodová kaše vychladne, vyšlehat máslo s cukrem a postupně přidat jahodový pudink. Hotový moučník polít čokoládovou polevou.
Fotky receptu Jahodové pomyšlení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!