Použité suroviny receptu Jahodové řezy s krokantem:
Na třené těsto:
| 120 g másla
| 150 g cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 3 vejce
| 125 g polohrubé mouky
| 125 g škrobové moučky
| 2 lžičky kypřicího prášku
| 20 g strouhanky
| Kromě toho:
| 100 g jahodové marmelády
| 500 g jahod
| 400 ml smetany ke šlehání
| 1 balíček ztužovače šlehačky
| 50 g krokantu
Postup přípravy receptu Jahodové řezy s krokantem:
Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Z másla, cukru, vanilkového cukru a 1 vejce ušleháme hustou pěnu. Postupně přišleháme zbývající vejce. Smícháme s prosátou moukou a škrobovou moučkou. Těsto rozprostřeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme asi 35 minut. Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
Koláč potřeme marmeládou a jahody na něj v řadách poskládáme. Smetanu ušleháme se ztužovačem. Naplníme jí cukrářský sáček a nastříkáme ji mezi jahody. Koláč posypeme krokantem, nakrájíme ho na řezy a podáváme.
Fotky receptu Jahodové řezy s krokantem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!