Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodové řezy z galaretky:
3 vejce
| 250g cukru
| 250g pol.mouky
| 0,2l oleje
| 0,2l mléka
| 1 prášek do pečiva
| dle chuti marmeláda
| 3 rama ke šlehání
| 3 jahodové Galaretky
| 2 jahodové kompoty
| 1 jahodová Galaretky
Postup přípravy receptu Jahodové řezy z galaretky:
Žloutky utřeme s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků. Upečeme na velkém plechu při 200 °C. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a poklademe odkapanými jahodami. Šťávu z kompotů doplníme do 3/4 l vodou a dáme vařit. Odstavíme a do horké vmícháme 3 Galaretky (želatina dovážená z Polska). Mícháme do rozpuštění a necháme vychladit. Mezitím vyšleháme dotuha Ramy Cremefine a když začne želatina tuhnout, po částech ji vmícháváme do ušlehané Ramy. Kolem piškotu vytvoříme okraj z alobalu nebo použijeme rantlík z nerezového plechu. Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout. Připravíme si poslední Galaretku podle návodu na sáčku (želatinu rozmícháme v 1/2 l horké vody do rozpuštění) a zchladlou nalijeme na náplň.
Místo tohoto korpusu můžeme upéct 2 tenké piškotové pláty a slepit je marmeládou, moučník bude vypadat stejně jako jahodové kostky z cukrárny.
Fotky receptu Jahodové řezy z galaretky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!