Postup přípravy receptu Jahodové srdce s polevou:
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Kulatou formu nebo formu ve tvaru srdce vymažeme tukem. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Do žáruvzdorné misky rozklepneme vejce a přisypeme cukr. Mísu vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Směs šleháme ve vodní lázni 10 minut nebo tak dlouho, dokud metličky po vyjmutí nezanechávají na povrchu směsi stopu ve tvaru stužky. Poté mísu vyjměte a do ušlehané směsi jemně vmícháme mouku, kakao a rozpuštěné máslo. Směs nalijeme do formy. Dort pečeme 20 minut nebo tak dlouho, dokud nebude jehlice, kterou zapíchneme do jeho středu, po vyjmutí zcela čistá. Necháme jej zchladnout a poté jej vyklopíme na drátěnou podložku a necháme zcela vychladnout. Pokud jste použili kulatou formu, vyřízněte srdce. V čisté míse ušleháme tuhou šlehačku. Odstopkujeme jahody a nakrájíme je na plátky. Korpus rozkrojíme na dva plátky. Spodní plát potřeme džemem a polovičním množstvím šlehačky a na šlehačku rozložíme polovinu plátků jahod. Zakryjeme druhým plátem a celý dort přemeseme na talíř. Vršek dortu potřeme zbytkem šlehačky. Zbylé plátky jahod naaranžujeme na šlehačku tak, aby se vzájemně překrývaly. Dort ozdobíme snítkami máty.