500 g jahod
| 2-3 banány
| 3 lžíce citronové šťávy
| 300-500 g želírovacího cukru
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Jahodovo-banánový džem:
Jahody buď šťouchadlem na brambory rozmačkáme, nebo je ponecháme celé. Za stálého míchání je uvedem do varu (neboje podle druhu želírovacího přípravku promícháme s cukrem a uvedeme do varu). Banány nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a postupně je přidáváme k jahodám. Potom postupně přidáme želírovací a vanilkový cukr, povaříme podle návodu na obalu, dáme do sklenic a uzavřeme. Džem můžeme sterilovat 15 minut při teplotě 80 stupňů.
Fotky receptu Jahodovo-banánový džem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!