Postup přípravy receptu Jahodovo-jablečná marmeláda:
1. Jahody omyjeme, necháme okapat, odstopkujeme, nakrájíme na malé kousky a odvážíme (750 g). Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky a odvážíme (250 g).
2. Ovoce dáme do hrnce. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru a přisypeme k ovoci. Ovocnou směs přivedeme za stálého míchání na silném ohni k varu. Jakmile začne marmeláda vřít, přidáme zbývající cukr.
3. Marmeládu znovu přivedeme za stálého míchání k varu, vaříme alespoň 3 minuty a potom stáhneme z plotýnky.
4. V případě potřeby sebereme pěnu, uvařenou směs okamžitě plňte do připravených sklenic až po okraj, zavíčkujeme a necháme 5 minut otočené víčkem dolů.