Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodovo-tvarohový dort s křehkým těstem:
těsto
| 1 vejce
| 100 g másla
| 200 g hl. mouky
| 50 g curkru moučka
| 1 prdop
| na ozdobu
| 2 bal. želé
| 500 g jahod
| 500 ml vody
| 6 lžic cukru
| náplň
| 4 bílky
| 1 vanilk. cukr
| 500 g tvarohu
| 130 g cukru moučka
| 50 g másla
| 4 žloutky
Postup přípravy receptu Jahodovo-tvarohový dort s křehkým těstem:
Hladkou mouku, kypřící prášek, moučkový cukr, vejce a změklé máslo vypracujeme na těsto. Ze 2/3 vyválíme plát a vyplníme jím vymazané dno dortové formy. Ze zbylého těsta vytvoříme okraj asi 4 cm vysoký.
Tvaroh moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a máslo promícháme. Z bílků vyšleháme sníh a lehce ho vmícháme do tvarohové směsi. Náplň rovnoměrně rozlijeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C.
Upečený a vychladlý dort pokryjeme plátky jahod a uložíme do chladu. Želé připravíme podle návodu a jahody jím zalijeme.
Jahodovo-tvarohový dort necháváme chladit asi 3 - 4 hodiny, poté odstraníme okraj formy a servírujeme.
Fotky receptu Jahodovo-tvarohový dort s křehkým těstem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!