250 g Měkkého tvarohu
| 200 g Kysané smetany
| 200 g Smetany ke šlehání
| 75 g Želatinového ztužovače
| 200 g Rozmixovaných jahod
| 300 g Pokrájených jahod
| 100 g Cukrářských piškotů
| 200 g Dětských piškotů
| 1 balíček Sušenek Florenta
| 2 lžíce Cukru (moučka)
Postup přípravy receptu Jahodový dort nepečený:
Tvaroh, kysanou smetanu, cukr a rozmixované jahody v míse dobře smícháme. Opatrně přidáme ušlehanou šlehačku. Dle návodu připravíme ztužovač a poté k němu přidáme připravenou smíchanou hmotu.
Do dortové formy naskládáme cukrářské piškoty a zalijeme je jednou vrstvou tvarohovo-smetanové hmoty. Na to naskládáme vrstvu pokrájených jahod. Další vrstva jsou dětské piškoty, poté opět tvarohovo-smetanová hmota a jahody. Takto pokračujeme do vypotřebování surovin nebo naplnění formy. Končíme piškoty. Je samozřejmě možné použít na celý dort cukrářské piškoty, jsou ale sladčí než dětské.
Dort dáme nejméně na dvě hodiny ztuhnout do ledničky (nejlépe však přes noc).
Po ztuhnutí dort vyklopíme a z boku nalepíme rozpůlené sušenky Florenta. Pro jistotu můžeme ovázat stuhou.