Postup přípravy receptu Jahodový džem jako od babičky:
Jahody vložíme do hrnce, rozmačkáme například šťouchadlem na brambory. Přidáme cukr smíchaný se směsí k želírování. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Zda nám džem dostatečně tuhne zjistíme odkapáním směsi na talířek, pokud dobře po zchladnutí ztuhne nalijeme džem do sklenic, v případě, že ne přidáme trochu 2 lžičky citrónové šťávy. Když máme sklenice naplněny a zavřeny vysterilizovanými víčky. Postavíme je dnem vzhůru a necháme je tak stát asi 5 minut. Při plnění vložíme do sklenice nerez lžičku, aby sklenice náhodou nepraskla! Džem můžeme využít rozličnými způsoby, na koláče, chleba, palačinky apod.
Fotky receptu Jahodový džem jako od babičky:
Fotky vložil: epospa,uschi3,VendaD,meluzína