Použité suroviny receptu Jahodový moučník se šlehačkou:
těsto
| 3 vejce
| 100 g tuku na pečení
| 1 prdop
| 120 g cukru
| 120 g hl. mouky
| 2 lžíce mléka
| na potření
| 250 ml šlehačky
| 300 g jahod
| 1 lžíce cukru moučka
| tuk na vymazání
| mouka
Postup přípravy receptu Jahodový moučník se šlehačkou:
Tuk rozetřeme s polovinou dávky cukru. Postupně vmícháme žloutky a ušleháme lehkou pěnu. Pak vmícháme mléko a dvě lžíce mouky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylý cukr, ušleháme do husté konzistence a lehce jej vmícháme do žloutkové pěny současně s moukou prosátou s kypřicím práškem.
Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy. Pečeme zvolna asi 45 minut.
Část jahod rozmačkáme a potřeme jimi vychladlý koláč. Smetanu ušleháme, vmícháme zbylé jahody, cukr a ovocnou směsí potřeme upečený koláč.
Fotky receptu Jahodový moučník se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!