Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodový parfait s polevou:
400 - 500 g jahod
| 1 vanilkový cukr
| šťáva z jednoho citronu
| 1lžička citronové kůry
| 4 žloutky
| 4 lžíce cukru moučka
| 50 ml koňaku
| 300 ml šlehačky
| čokoládová poleva
| lístky na ozdobu
Postup přípravy receptu Jahodový parfait s polevou:
Jahody omyjeme, očistíme a většinu jich rozmixujeme nebo rozmačkáme s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou na kaši, popřípadě ještě propasírujeme přes jemné síto a vyšleháme. Zbylé jahody jemně pokrájíme a přidáme do směsi. Žloutky s cukrem našleháme ve vodní lázni do husté pěny. Přidáme koňak a šleháme až do vychladnutí. Smetanu ušleháme dotuha a všechny díly smícháme. Nerezovou formu vypláchneme studenou vodou, naplníme ji jahodovým krémem a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 5 hodin i déle. V misce ve vodní lázni rozpustíme polevu, rozetřeme ji v tenké vrstvě na pruhy pergamenového papíru ve vrstvě asi 3-5 mm, uhladíme a necháme ztuhnout. Rozkrájíme ostrým nožem na čtverce a dáme i s papírem do lednice. Před podáváním ponoříme formu s krémem krátce do teplé vody a vyklopíme. Nakrájíme ho na kostky a proložíme čokoládovými kostkami.
Fotky receptu Jahodový parfait s polevou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!