Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mouku a kakao. Těsto rozdělíme a rozetřeme na dva plechy s pečícími papíry. Pečeme při 200°C, upečenost zkusíme špejlí. Necháme vychladnout, překlopíme na čistý pečící papír a ten použitý opatrně sloupneme. Dvě formy na srnčí hřbet nebo tunel vyložíme fólií, vložíme plát těsta a zařízneme podle potřeby. Z odkrojku si oddělíme pruh v celku na překrytí dna tunelu. Vyšleháme šlehačky, přidáme ztužovač připravený podle návodu a nakonec vmícháme nakrájené jahody.
Tunely naplníme smetanovou náplní (pokud je forma hluboká můžeme po polovině náplně přidat i zbytky plátu těsta a doplnit náplní).
Přiklopíme dno tunelu a dáme ztuhnout do lednice (stále ve formách). Až po ztuhnutí překlopíme tunel za pomocí prkénka nebo dlouhého talíře a formu i s fólií sundáme.
Fotky receptu Jahodový tunel:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!