Postup přípravy receptu Jalovcový králíček:
Do pekáče vložíme pokrájené chlebové kůrky. Na ně položíme králíčka, přidáme olej, posypeme asi kávovou lžičkou kmínu, přidáme celou oloupanou menší cibuli, osolíme, podlijeme troškou vody a dáme péci.
Pečeme asi tak, aby byl králíček zhruba ze tříčtvrtin upečený. Pak vyjmeme, necháme trochu vychladnout. Vypečenou šťávu uchováme.
Oddělíme maso od kostí, pokrájíme na menší kousky. Rozpustíme máslo, přidáme podrcený česnek s troškou soli, trošinku vody a jalovcové bobulky. Necháme zpěnit a chviličku podusíme (jalovcové bobulky nasají tekutinu a změknou). Vložíme pokrájené králičí maso, vypečenou šťávu, přidáme jalovcovou pálenku, oloupané na drobno pokrájené rajčátko a dusíme až do úplného změknutí masa. Jako přílohu volíme brambory nebo bramborové knedlíky.