Postup přípravy receptu Jamieho kuře po myslivecku:
Kuřecí stehna posypeme mořskou solí a drceným pepřem, potřeme utřeným česnekem, vložíme do mísy a zalijeme chianti. Přidáme bobkové listy a rozmarýn. Necháme odležet nejméně hodinu, nejlépe však přes noc.
Maso vyjmeme z nálevu (po vyndání z lázně je kuře nevalného vzhledu, ale na finálním výtvoru se to neodrazí..:-)), pečlivě osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce (přebytečnou mouku oklepeme) a ze všech stran zprudka opečeme na olivovém oleji.
Mezitím rozehřejeme troubu na 180°C.
Opečené maso vyndáme z pánve a ve výpeku orestujeme stroužek česneku, nakrájený na plátky. Jakmile zavoní, přidáme ančovičky, promícháme, vhodíme olivy, kostku cukru, obsah rajčatové konzervy a nálev z masa.
Do zapékací mísy nalijeme směs z pánve, kterou jsme nechali probublat, do ní přidáme maso, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby na hodinu a půl.
Z hotové omáčky odstraníme rozmarýn a bobkový list a dochutíme ji solí a pepřem.