Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Japonská nakládaná zelenina:
podle chuti a potřeby: Menší rozpůlené okurky
| oddělené zelné listy
| půlená mrkev
| půlené lilky
| chléb
| pivo nepasterizované či točené 12° (místo kvasinek používaných v Japonsku
| sůl
| feferonky (podle chuti promícháme s chlebem).
Postup přípravy receptu Japonská nakládaná zelenina:
Do hlubšího hrnce nebo plastikového kbelíčku dáme vrstvu rozdrobeného chleba (2 cm), silně osolíme a zalijeme sklenkou piva. Na tuto vrstvu rozložíme zeleninu. Vrstvy klademe na sebe až nahoru. Zakryjeme víkem nebo poklicí a zatížíme nejlépe velkým kamenem nebo cihlou. Necháme v chladném sklípku nebo chladničce asi 2-3 dny. Poté zeleninu vyjmeme, dobře omyjeme, necháme okapat. Můžeme případně dochutit sójovou omáčkou a glutasolem.
Přílohy:
Podáváme nadrobno nakrájené ke všem pokrmům, ke kterým je jako příloha rýže.
Fotky receptu Japonská nakládaná zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!