Použité suroviny receptu Japonská polévka s kachním masem:
200 g vaječných nudlí
| 1,5 dl drůbežího vývaru
| 5 tenkých plátků čerstvého zázvoru
| 4 malé chilli papričky
| 2 lžičky limetkové šťávy
| 3 stonky citronové trávy, lehce podrcené
| 3 snítky koriandru
| 200 g pečené kachní maso bez kůže
| 4 jarní cibulky
| 60 g mungo výhonků
| sekaný koriandr na ozdobu
| sůl
Postup přípravy receptu Japonská polévka s kachním masem:
Papričky zbavíme jader a pokrájíme. Maso nakrájíme na kostičky.
Nudle uvaříme, ale tak aby zůstaly na skus pevné.
Vývar přivedeme k varu, přidáme zázvor, papričky a limetkovou šťávu. Asi 5 min. povaříme, pak přidáme citronovou trávu a korinadr. Vaříme asi 15 min. Občas promícháme.
Pak přecedíme přes jemné sítko a vývar vlijeme zpět do hrnce.
Vložíme kachní maso, cibulky a asi 5 min. prohříváme. Nakonec vložíme uvařené nudle a asi minutu ještě povaříme.
Podáváme zdobené výhonky mungo a koriandrem.
Fotky receptu Japonská polévka s kachním masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!