Postup přípravy receptu Japonské bílkové řezy s jahodami:
Želatinu vložíme do 350 ml studené vody a necháme ji přibližně 15 minut bobtnat, potom ji ve vodní lázni nahřejeme na teplotu 70-80 °C a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, po lžících přisypeme moučkový cukr a ještě krátce vyšleháme, vychladlou želatinu přímýcháme do sněhu.
Jahody omyjeme a nakrájíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtky.
Do formy nalijeme sníh s želatinou a necháme trochu ztuhnout, pak na ni rozdělíme nakrájené jahody a počkáme, až se částečně ponoří.
Formu dáme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout
Želé vyklopíme z formy, nakrájíme na širší plátky a při podávání ozdobíme ještě kousky čerstvých jahod.