50 g moučkového cukru
| 5 vajec
| 180 g cukru krupice
| 300 g mrkve
| 2 lžíce rumu
| 1 lžička skořice
| 150 g ořechů
| 1 vanilkový cukr
| 200 g marcipánu
| 150 g mletých mandlí
Postup přípravy receptu Jarní dortík :
Krok 1:
Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Žloutky s oběma cukry ušleháme do pěny. Přidáme mrkev, mandle, lískové oříšky, skořici a rum. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej přimícháme do zadělávaného těsta. Vlijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Zpočátku jej přikryjeme alobalem, ke konci alobal odstraníme a zvolna dopékáme.
Krok 2:
Mezitím zpracujeme marcipán s cukrem. Polovinu marcipánu vyválíme na ploše a přeneseme na dort. Zbylý marcipán obarvíme ze dvou třetin oranžovou a z jedné třetiny zelenou potravinářskou barvou. Poté těsto tvarujeme do podoby malých mrkviček s natí. Mrkvičky nakonec poklademe na dort a dozdobíme čerstvým ovocem. Vhodná je například karamba a pomerančové dílky. Lem dortu můžeme ozdobit jemnými cukrářskými perličkami.
Fotky receptu Jarní dortík :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!