Postup přípravy receptu Jarní plněné kedlubny:
Kedlubny oloupejte a v mírně osolené vodě vařte asi 10 minut do poloměkka. Nechte je okapat a vnitřek vydlabejte. Petrželku a kopr nakrájejte nadrobno. Žemli nakrájejte na kostičky, namočte ve vodě a vymačkejte. Smíchejte ji s masem, vejcem a polovinou petrželky a osolte. Kedlubny naplňte masovou hmotou a dejte je do zapekací mísy vytřené máslem. Pokud vám masová směs zbyde, vytvořte z ní kuličky a přidejte je ke kedlubnám. Vydlabané části kedluben nadrobno nasekejte, přidejete do zapékací mísy a podlijte vývarem, pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, až jsou kedlubny měkké. Na posledních asi 10 minut přilijte lehce osolenou smetanu. Vyjměte z trouby a posypte koprem. Výborné s rýží.