Použité suroviny receptu Jarní polévka se sýrem a nočkem:
400 g zeleniny - mrkev, celer, petržel, jarní cibulka, květák
| 20 g másla
| 50 g hladké mouky
| 100 g eidamu
| sůl, muškátový květ
| 5 dl mléka
| 100 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Jarní polévka se sýrem a nočkem:
Zeleninu nakrájíme na nudličky a vložíme do litru vody a zvolna necháme táhnout asi hodinu. Na pánvičce z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do zeleninového vývaru. Povaříme a za stálého míchání přilijeme vlažné mléko. Znovu vaříme asi 20 minut a dochutíme muškátovým květem. Před podáváním zdobíme strouhaným sýrem, nočkem zakysané smetany a petrželkou.