Použité suroviny receptu Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky:
50 g másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 4 karotky
| 700 g jarní zeleniny
| 1 stonek libečku s lístky
| 2 l vody nebo kuřecího vývaru
| dle chuti: sůl, pepř a případně nastrouhaný muškátový oříšek
| 1 hrst nasekané zelené petrželky
| Na nočky:
| 2 vejce
| dle chuti: sůl
| 50 g strouhaného sýra
| 100 g hrubé mouky
| 1 špetku muškátového květu
| 1 lžičku nasekané pažitky
Postup přípravy receptu Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky:
V hrnci rozehřejte máslo i olej a osmahněte na něm zeleninu. Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření i libeček a přiveďte k varu. Krátce povařte; stačí tři minuty. Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na sýrové nočky. Vykrajujte nočky lžičkou přímo do zeleninového vývaru a vařte ještě tři minuty. Pak vypněte oheň a podle potřeby polévku dosolte a dochuťte. Podávejte posypané petrželkou.
Fotky receptu Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky: