Použité suroviny receptu Játra dušená na cibuli s majoránkou:
600 g jater
| 1 ks cibule
| mléko
| 30 g oleje
| 30 g slaniny
| 1 lžíce hladké mouky
| sůl, majoránka
Postup přípravy receptu Játra dušená na cibuli s majoránkou:
Játra omyjeme a odblaníme. Asi na hodinku je zalijeme studeným mlékem. Poté je dobře scedíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Nadrobnou nakrájenou slaninu vyškvaříme na oleji. Na tuku se slaninou opečeme připravená játra. Pak je podlijeme vodou a dusíme přikrytá téměř doměkka. Poté je zaprášíme moukou. V základu mouku dobře opražíme. Znovu podlijeme vodou a dobře povaříme. Nakonec játra osolíme a dokořeníme majoránkou. Omáčku zjemníme přidáním Ramy Cremefine ke šlehání. Játra dušená na cibuli podáváme nejlépe s rýží.
Fotky receptu Játra dušená na cibuli s majoránkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!