Použité suroviny receptu Játra dušená se zeleninou:
800 g vepř. jater
| 70 g mrkve
| pepř
| 2 str. česneku
| sůl
| 1 masox
| 1 cibule
| worchestr
| 4 lžíce hl. mouky
| 1/2 l vody
| 5 lžic oleje
Postup přípravy receptu Játra dušená se zeleninou:
Játra nakrájíme na nudličky. Ty opepříme a pokapeme 2 lžícemi oleje, pak opepříme a pokapeme 2 lžícemi oleje. Cibuli nasekáme najemno, mrkev nakrájíme na tenké nudličky a česnek prolisujeme.
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme masox a svaříme vývar k podlévání.
Na pánvi orestujeme cibuli. Přidáme játra, podlijeme je trochou vývaru a dusíme doměkka.
Do hrnce nalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Poté přidáme kostku masoxu. Abychom získali šťávu, tak játra vyndáme a výpek zahustíme moukou, promícháme a přidáme zbytek vývaru. Pak přidáme mrkev s česnekem a vše vaříme asi 10 min. Vrátíme zpět játra a již jen prohřejeme. Nakonec játra ochutíme solí a worcesterskou omáčkou.
Fotky receptu Játra dušená se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!