Postup přípravy receptu Játra pečená s jablkovými kroužky:
Plátky jater opepříme, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku dozlatova. Vyjmeme z pánve a uložíme na teplém místě. Do šťávy po opékání dáme citrónovou kůru, krátce opečeme, podlijeme bujónem a zahustíme škrobem, který jsme rozpustili v troše studené vody, necháme jednou přejít varem a zakápneme worcesterem. Krátce před podáváním játra vložíme do připravené šťávy, osolíme a vmícháme petrželku. Krátce prohřejeme, ale nevaříme.
Na rozpáleném tuku opečeme do zlatova jablka.
Plátky jater rozložíme na předehřáté talíře, podlijeme omáčkou, obložíme jablkovými proužky, ozdobíme citrónem a podáváme s rýží, kterou můžeme promíchat s konzervovaným hráškem.