4 plátky vepřových jater
| 8 plátků anglické slaniny
| 6 rajčat
| 1/8 l červeného vína
| 1 lžíce sekané petrželky
| dle potřeby hladká mouka
| dle potřeby máslo
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Játra po americku:
Osušené plátky jater opepříme. Z rajčat skrojíme část přiléhající ke stonku a do otvoru nasypeme trochu soli a pepře. V hrnci rozpustíme máslo a na něj pokládáme rajčata těsně vedle sebe otvory vzhůru. Dusíme pod pokličkou 5 minut. Na pánvi opečeme plátky slaniny do křupava a přidáme k dušeným rajčatům - udržujeme teplé. Opepřená játra obalíme v mouce a na pánvi, v horkém tuku ze slaniny, z obou stran osmahneme. Častěji obracíme a nakonec trochu osolíme. Takto upravená játra položíme na teplý podnos. Petrželku a víno přidáme do výpeku, necháme odpařit na polovinu, posléze dochutíme a nalejeme na játra. Pokryjeme rajčaty a slaninou.
Příloha - brambory.
Fotky receptu Játra po americku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!