Použité suroviny receptu Játra se slaninou na tymiánu:
450 g malých brambor
| 350 g drůbežích jater
| 300 g másla
| 80 g slaniny
| 400 g konzervovaných rajčat
| 1 nasekaná cibule
| 1 utřený stroužek česneku
| 1 nahrubo nasekané jablko
| 1 lžička papriky
| 1 lžíce worcesteru
| 3 lžíce petrželky
| tymián, sůl, pepř, olivový olej
Postup přípravy receptu Játra se slaninou na tymiánu:
Brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme cibuli, slaninu a česnek. Přidáme jablko a 2 minut osmahneme, pak vmícháme rajčata, tymián a worcester. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 až 4 minuty. Do omáčky vložíme brambory a navrch játra. Zakryjeme a necháme 3 až 4 minuty prohřát. Posypeme petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Játra se slaninou na tymiánu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!