Postup přípravy receptu Játra se slaninou z jednoho hrnce:
Brambory uvaříme, ale ne úplně do měkka. Lepší jsou menší, po uvaření je stačí pouze rozpůlit, jinak je nakrájíme na větší kousky. Na velké pánvi si rozpálíme olej a brambory na něm opečeme po všech stranách do zlatova. Přeložíme je na talíř a uchováme v teple.
Játra opláchneme a necháme okapat. Okořeníme je paprikou a pepřem a na rozpáleném másle je opečeme do hněda. Teprve poté je osolíme, vyjmeme na talíř a také uchováme na teplém místě. Oloupeme si cibuli a česnek a jablko a vše nakrájíme. Taktéž si nakrájíme slaninu, otevřeme konzervu s rajčaty a nasekáme je na větší kusy. Na pánev přidáme trochu oleje a nejdříve osmahneme slaninu, cibuli a česnek. Potom přidáme jablko a rajčata, tymián a worcesterskou omáčku, promícháme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a mírným varem vaříme asi 4 minuty. Do omáčky přidáme opečené brambory a kousky jater, zakryjeme a vše necháme společně pár minut prohřát. Dochutíme mletým pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.