400 g jater (vepřová nebo drůbeží)
| 2 jablka
| 2 lžíce hladké mouky
| 4 lžíce másla
| čerstvý tymián (nebo sušený)
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Játra smažená s jablky:
Játra očistíme od blan, očistíme a nakrájíme na 4 plátky. Osušíme a obalíme v mouce. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a usmažíme jablka z obou stran dozlatova, vyjmeme je a dáme na teplý talíř. Na zbytku másla osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka a přeložíme k jablkům. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a smažíme játra 3–4 minuty z obou stran. Usmažená játra osolíme a opepříme. Obložíme játra usmaženou cibuli s jablky a dusíme asi 5–8 minut. Nakonec posypeme tymiánem. Příloha: těstoviny, brambory nebo bramborový knedlík.
Fotky receptu Játra smažená s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!