Použité suroviny receptu Játra v petrželovém těstíčku:
1/2 kg brambor
| 1 vejce
| sůl
| 4 lžíce mléka
| 2 lžíce mouky
| svazeček petrželky
| sladkou papriku
| bílý pepř
| 2 lžíce majonézy
| kelímek netučného bílého jogurtu
| 2 sladkokyselé okurky
| 2 středně velké cibule
| 1/2 kg hovězích jater
| mouku na obalení
| 3 lžíce oleje
| půl svazečku pažitky
Postup přípravy receptu Játra v petrželovém těstíčku:
Omyté brambory 20 minut vaříme. Uvařené slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Mléko rozkvedláme s vejcem a s moukou. Svazeček petrželky omyjeme, pár snítek odložíme na zdobení a zbytek posekáme najemno. Nasekanou petržel zamícháme do těstíčka, osolíme, opepříme a dochutíme paprikou. Játra opereme a nakrájíme na proužky, posypeme je paprikou a obalíme v těstíčku, smažíme je v rozpáleném oleji. V polovině smažení přidáme k játrům pokrájenou cibuli na kolečka a necháme ji zezlátnout. Majonézu smícháme s jogurtem, osolíme a opepříme. Okurky a brambory pokrájíme na plátky a zalijeme majonézovou zálivkou. Podáváme zdobené s pažitkou.
Fotky receptu Játra v petrželovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!