400 g vepřová játra
| 200 g houby
| 50 g máslo
| 1 ks cibule
| 2 ks česnek - stroužky
| 250 ml voda na vývar
| 1 ks hovězí bujón
| 1 lžíce hladká mouka
| 150 ml zakysaná smetana
| sůl, pepř podle chuti
Postup přípravy receptu Játrová mňamka:
Omytá játra osušíme ubrouskem, pokrájíme na kousky a obalíme v mouce. Na rozpáleném másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli a česnek, přidáme játra a zprudka je orestujeme ze všech stran. Vmícháme na plátky pokrájené houby, podlijeme vývarem a přikryté zvolna dusíme doměkka. Pak sejmeme poklici a za stálého míchání necháme všechnu tekutinu odpařit. Vmícháme smetanu a játra dochutíme solí a pepřem.
Játrová mňamka se podává s hranolky nebo kroketami.
Fotky receptu Játrová mňamka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!