Použité suroviny receptu Játrová omáčka s paprikou:
500 ml vývaru nebo vody
| 50 g vepřových jater
| 1 větší cibule
| 1 lžíce hladké mouky
| 50 g sádla
| 1/2 lžičky mleté sladké papriky
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Játrová omáčka s paprikou:
Játra opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra a prudce opečeme, zaprášíme sladkou paprikou, podlijeme trochou vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut doměkka. Podušená játra zaprášíme moukou a podlijeme zbytkem vývaru a povaříme 10 minut. Hotovou omáčku osolíme, opepříme. Podáváme s dušenou rýží, knedlíky nebo těstovinami.