Postup přípravy receptu Játrová omáčka se zeleninou:
Omáčku vařím z kuřecích jater, protože jiná nejím. Ale Vy samozřejmě můžete použít jakákoliv játra.
Játra si pokrájíme na menší kousky a cibuli nakrájíme na nudličky. Na oleji necháme cibulku zesklovatět, pak k ní přihodíme játra a orestujeme (el. sporák na č.6). Když jsou játra orestnutá, tak přidáme hořčici, přisypeme Solčanku nebo Podravku, mletou papriku, trochu podlijeme vodou a promícháme (el. sporák stáhneme na č.4). Poté přihodíme pokrájenou zeleninu, dolijeme asi 1,5 l vody z konvice a vaříme s poodkrytou pokličkou dokud nejsou játra měkká. Potom si v asi 100 ml vody rozmícháme 2-3 polévkové lžíce hladké mouky a omáčku zahustíme (necháme 10 minut povařit bez pokličky). Pak ještě pro lepší barvu přidávám 2 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr. Povaříme asi 3-5 minut a přisypeme majoránku. Omáčku dochutíme česnekovou pastou, až pak solí a maggim. Podáváme s těstovinama, rýží nebo houskovým knedlíkem.