1 lžíce strouhanka
| 1 ks vejce
| dle chuti: koření do mletých mas
| 200 g vepřová játra
| 50 g rýže (předvařená)
| dle chuti: mletý bílý pepř a sůl
| 1 ks cibule
| dle chuti: citronová kůra
| 2 ks vařené brambory
| 80 g olej
Postup přípravy receptu Játrová pečeně:
Játra očistíme a umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Studené uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
Na oleji osmahneme cibuli. Přidáme játra, vařené brambory, dušenou rýži, vejce, sůl, koření a strouhanku.
Směs rozložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy a upečeme v předehřáté troubě na 200°C. Doba pečení je přibližně 25 až 30 minut.
Podáváme s vařeným bramborem a kyselou okurkou.
Fotky receptu Játrová pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!