Postup přípravy receptu Játrová pochoutka z domácí pekárny:
Játra nasekáme v el. sekáčku, rozmixujeme na kaši, nebo najemno umeleme. Cibuli totéž. Játra, cibuli, mleté maso, mouku smícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky a vypracujeme na vláčnou hmotu, která se podobá těstu. Nakonec špek nebo slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozdrobíme do těsta a postupně vmícháme. U vepřového masa netřeba špek přidávat. Nádobu na pečení vymažeme sádlem. Hák nenasadíme. Masitou hmotu vložíme do nádoby a dáme péci na program pečení. Pečeme 1 a 1/2 hodiny. (Zpravidla program pečení třeba pustit znovu ještě na 1/2 hodiny). Po upečení nádobu vyndáme, necháme chladnout asi 10 minut. Pochoutku opatrně vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Pak zabalíme do alobalu a dáme vychladit do lednice. Krájime na tenké plátky, podávame se chlebem, nebo houskou. Jídlo je obdoba játrového sýra, nebo salámu. Kuchařky a kuchaři si určitě ingredience obmění dle vlastní chuti. Důležité je, že na světě je nový nápad pro domácí pekárnu.