Použité suroviny receptu Játrový guláš se zelenými paprikami:
100 g slaniny
| 600 g vepřových jater
| 2 velké cibule
| 2 lžičky mleté sladké papriky
| 50 g hladké mouky
| 1 lžíce rajského protlaku
| 4 zelené papriky
| sůl
| mletý černý pepř
| 200 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Játrový guláš se zelenými paprikami:
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Játra rozkrájíme na pravidelné hranolky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrolu se silným dnem vypečeme slaninu. Na vyškvařeném tuku osmahneme cibuli, přidáme játrové hranolky a společně orestujeme. Játra zaprášíme mletou sladkou paprikou i hladkou moukou a ještě je osmahneme. Pak je podlijeme horkou vodou, vmícháme rajský protlak a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Mezitím omyjeme a osušíme papriky, odstraníme z nich semínka a nakrájíme je na delší nudličky. Papriky přidáme ke guláši a společně dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme ještě trochu vody. Nakonec guláš ochutíme solí a pepřem. Na talíři ho ozdobíme kopečkem zakysané smetany. Podáváme ho s chlebem.
Fotky receptu Játrový guláš se zelenými paprikami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!