600 g vepřová játra
| 40 g máslo
| 1 ks cibule velká
| 1 lžička mletá sladká paprika
| 200 ml kysaná smetana
| 2 lžíce hladká mouka
| 1 lžička majoránka
| sůl
Postup přípravy receptu Játrový paprikáš:
Omytá játra nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme drobně nasekanou cibuli s paprikou, přidáme připravená játra, promícháme a chvíli restujeme. Podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do změknutí. Zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně, krátce povaříme, dochutíme solí a podle potřeby rozředíme vodou. Nakonec vmícháme majoránku a už nevaříme.
Játrový paprikáš podáváme s noky, rýží nebo knedlíkem.
Fotky receptu Játrový paprikáš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!