Použité suroviny receptu Játrový řízek v jablkovém těstíčku:
500 g vepřových jater
| 2 ks větší jablka
| 0,05 l bílého vína
| 60 g hladké mouky
| 2 ks vejce
| olej na smažení
| 1/2 ks citrónu
| mletá skořice
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Játrový řízek v jablkovém těstíčku:
Játra nakrájíme na řízky, naklepeme a mírně opepříme. Vejce dobře rozšleháme, přidáme víno, mouku, skořici a sůl. Vše dobře rozšleháme a nakonec přidáme na hrubé nudličky nastrouhaná oloupaná jablka. V těstíčku řízky obalíme a smažíme na rozpáleném oleji. Játrový řízek v jablkovém těstíčku zdobíme plátkem citrónu a podáváme s bramborovou kaší.