1 1/2 svazku šalvěje
| 1 snítka rozmarýnu
| 2 stroužky česneku
| 2 červené feferonky
| 3 lžíce olivového oleje
| 300 g telecích jater
| dle chuti: pepř a sůl
| 125 g bagety
| 2 fíky
| 3 lžíce másla
Postup přípravy receptu Játrový špíz s fíky:
1. Šalvěj a rozmarýn nadrobno posekáme. Česnek prolisujeme. Feferonky omyjeme, najemno posekáme a smícháme s olivovým olejem, česnekem a rozmarýnem.
2. Játra omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky velké 3 cm. Opepříme a naložíme zhruba na 2 hodiny do marinády.
3. Bagetu nakrájíme na tenké krajíčky. Fíky omyjeme a nakrájíme na dílky. Játra napichujeme na 4 špejle střídavě s bagetou, fíky a šalvějovými lístky. Pečeme na másle při středním ohni ze všech stran 4 - 6 min. Osolíme a rozdělíme do misek.
Fotky receptu Játrový špíz s fíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!