Použité suroviny receptu Játrový špíz s rýží a klíčkovým salátem:
200 g rýže natural
| 500 g telecích jater
| 130 g cibule
| 1 jablko
| 200 g kompotových melounových kostek
| 3 lžíce olivového oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| 200 g sójových klíčků
| 2 pomeranče
| 200 g jogurtu
| dle chuti: citronová šťáva
Postup přípravy receptu Játrový špíz s rýží a klíčkovým salátem:
1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu, slijeme. Játra opláchneme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm. Cibuli oloupeme, pokrájíme na osminky. Jablka rozčtvrtíme a vyřízneme jádřinec a také nakrájíme na osminky. Meloun necháme okapat.
2. Všechny přísady napichujeme střídavě s játry na jehly a opékáme ze všech stran na rozehřátém oleji asi 6 min. Osolíme, opepříme.
3. Sójové klíčky omyjeme, necháme okapat. Pomeranče oloupeme, pokrájíme na plátky. Obojí promícháme. Jogurt smícháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme a vmíchame do salátu. Špíz s rýží upravíme na talíře a podáváme se salátem.
Fotky receptu Játrový špíz s rýží a klíčkovým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!