8 plátků jazyka
| 1 ks cibule
| 1 lžička cukru
| 1/2 l vývaru z masa
| 1 lžíce octa
| 4 kuličky pepře
| 2 ks hřebíčky
| 2 zrnka nového koření
| bobkový list
| sůl
| 60 g másla
| 2 lžíce mouky
| 2 lžíce zavařeniny
| sklenička vína
| citr. šťáva a kůra
Postup přípravy receptu Jazyk s polskou omáčkou:
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka. Přisypeme cukr. Mícháme až cukr žloutne. Zalijeme jej horkým vývarem, přidáme koření a povaříme 1/4 hod. Ze zbytku másla a mouky usmažíme jíšku, kterou přidáme do vývaru. Povaříme a přecedíme. Přidáme šťávu z citrónu a zavařeninu. Omáčku zalijeme vínem, osolíme. Plátky jazyka v polské omáčce prohřejeme.
Fotky receptu Jazyk s polskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!