4 plátky kuřecí prsa
| na smažení olej
| 400 g tvrdý sýr (vcelku)
| dle chuti: grilovací koření
| dle chuti: sůl
| dle chuti: mletý černý pepř
| trojobal:
| 3 - 4 ks vejce
| dle chuti: petrželka
| 250 g strouhanka
| 100 ml mléko
Postup přípravy receptu Ječmínkův špíz:
Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na kostky a velice lehce osolíme. Tvrdý sýr také nakrájíme na kostky. Petrželku opereme, osušíme a nakrájíme najemno.
Na špejle nebo jehly střídavě napichujeme kuřecí kostky a sýr. Všechny špízy poprášíme grilovacím kořením a pepřem.
Připravíme si trojobal, přičemž do vejce přidáme petrželku a mléko podle potřeby. Špízy v trojobalu dobře obalíme.
Špízy smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji. Pak je odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Fotky receptu Ječmínkův špíz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!