náplň 1: marmeláda
| náplň 2: tvaroh
| náplň 3: mák
| náplň 4: povidla
| těsto:
| 200 g celozrnná pšeničná mouka
| 30 g droždí
| 1 ks vejce
| dle potřeby: mléko
| 1 ks měkký tvaroh
| 1 ks prášek do pečiva
| 1 špetka sůl
| 150 g ječná mouka
| 100 g tuk
Postup přípravy receptu Ječné šátečky:
Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek, ten pak smícháme se zbytkem surovin na těsto a vypracujeme vláčné těsto. To necháme 30 minut kynout.
Těsto vyválíme na placku a nakrájíme kolečkem - rádýlkem nebo nožem na čtverce. Čtverečky těsta plníme tvarohem, marmeládou nebo mákem. Plátky pak přeložíme na polovinu a okraje spojíme.
Šátečky pečeme přibližně 20 minut na 150 - 170 °C podle typu trouby.
Fotky receptu Ječné šátečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!