Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 21 |
|
|
Použité suroviny receptu Jedinečný grilovaný losos:
1 filet z lososa s kůží (nebo filet z většího pstruha),
| rostlinný olej na potření grilu
| Grilovací směs:
| 2 lžíce rozmačkaných sluncem sušených rajčat
| 8 utřených velkých stroužků česneku
| 4 lžíce jemně nasekané petržele
| 60 ml olivového oleje
| 1 lžička soli (5 ml)
Postup přípravy receptu Jedinečný grilovaný losos:
Všechny ingredience na grilovací směs smícháme dohromady a necháme v lednici přes noc odležet. Druhý den lososí filet položíme kůží dolů, maso nařízneme podélně dvěma řezy tak, abychom přitom neprořízli kůži a řezy vyplníme polovinou grilovací směsi. Necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme gril. Nejlépe je použít gril plynový nebo elektrický, u kterých lze dobře regulovat teplotu, ale stejně dobře poslouží i jakýkoliv gril na dřevěné uhlí. Gril rozehřejeme na vyšší teplotu, grilovací mřížku potřeme olejem a žár snížíme na nízkou teplotu. Filet položíme na mřížku kůží dolů, přiklopíme a pečeme 10 až 15 minut. Poté rybu potřeme zbytkem grilovací směsi, gril rozehřejeme na střední teplotu, přiklopíme a dopečeme ještě dalších 15 minut, až se maso pod vidličkou rozpadá.
Fotky receptu Jedinečný grilovaný losos:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!