Použité suroviny receptu Jednoduchá polévka s krupicovými knedlíčky:
trochu kořenové zeleniny (mrkev,celer) - možné použít mraženou zeleninu
| zeleninový bujón
| krupice
| vegeta
| 1 vajíčko
| 1/2 prášek do pečiva
| vodu či mléko
| sůl
Postup přípravy receptu Jednoduchá polévka s krupicovými knedlíčky:
Do hrnce (je na Vás, jakou velikost zvolíte) nalijeme vodu, přidáme bujón. Přisypeme zeleninu a přivedeme k varu. Mezitím si připravíme knedlíčky z krupice -> do misky nasypeme krupici, prášek do pečiva. Přidáme vajíčko, sůl a mléko či vodu. Vše promícháme. Hmota nesmí být moc hustá ani řídká. Tak akorát, aby se nám z toho dobře dělali knedlíčky. Až se bude voda vařit, vezmeme si dvě malé lžičky a z hmoty pomocí nich vytváříme knedlíčky. Je lepší je dělat menší, jelikož nakynou. Vaříme asi 2 minuty. Knedlíčky vyplavou nahoru a je hotovo. Přidávám ještě libeček pro krásnou vůni.
Fotky receptu Jednoduchá polévka s krupicovými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!