Použité suroviny receptu Jednoduché křepelky s hroznovým vínem z Francie:
8 lístků taragonu/estragonu
| 8 malé křepelky nebo 4 velké
| 2 lžíce přepuštěného másla
| 1/2 hrnku suchého bílého vína
| 1 2/3 hrnku kuřecího vývaru
| 300 g zelených hroznů bez semínek
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Jednoduché křepelky s hroznovým vínem z Francie:
Vložit lístky taragonu do každé křepelky (jsou-li sušené, tak namočit do vína) a dobře je ochutit solí a pepřem. Rozehřát máslo na velké a hluboké pánvi a osmažit na něm křepelky po všech stranách. Přilít víno a nechat vařit po 30 vteřin a potom přilít vývat a přidat hrozny. Přikrýt a dusit asi 8min. až jsou křepelky udušené, ke kosti. Vyjmout je společně na nahřátou mísu a udržovat je teplé. Omáčku zredukovat o 2/3 až zesirupovatí. Přelít ji přes síto na křepelky s hrozny. Ihned podávat.
Fotky receptu Jednoduché křepelky s hroznovým vínem z Francie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!