Postup přípravy receptu Jednoduchý losos:
Lososa omyjeme a důkladně očistíme. Nakrájíme filátka nebo podkovy a lehce prosolíme. V misce si připravíme marinádu z 3 lžic olivového oleje a šťávy z půlky citronu nebo limety, kdo má rád kyselejší může dát celý, přidáme půl lžičky kari, bazalky, drceného kmínu, pepře, trochu soli a prolisujeme česnek. Celou směs vyšleháme metličkou. Klademe do ní lososa a namarinujeme ho ze všech stran. Misku přikryjeme potravinářskou folií a necháme v chladu 2 hodiny odležet.
Po dvou hodinách marinádu odlijeme na pánev, prudce rozpálíme a poklademe lososa kůží dolů. Pokud máte podkovy, doporučuji tak 4-5 minut z každé strany, pokud máte vykostěné filátka staší po 2-3 minutách z každé strany.
Vhodná příloha jsou brambory, americké brambory, ale i toasty nebo zeleninová hnízda.