Použité suroviny receptu Jednoduchý recept na výrobu domácí jahodové zmrzliny:
300 g cukru moučka
| 300 ml mléka
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 vejce
| 350 g jahod
Postup přípravy receptu Jednoduchý recept na výrobu domácí jahodové zmrzliny:
1. Den předem dáme nádobu výrobníku zmrzliny do mražáku
2. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky
3. Utřeme žloutky s polovinou cukru
4. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého všleháme druhou polovinu cukru
5. Také ušleháme šlehačku ze smetany ke šlehání
6. Smícháme sníh se šlehačkou, všleháme také mléko a opatrně vmícháme utřené žloutky a nakrájené jahody
7. Vzniklou směs nalijeme do nádoby výrobníku zmrzliny
Fotky receptu Jednoduchý recept na výrobu domácí jahodové zmrzliny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!