Postup přípravy receptu Jednoduchý rybízový džem :
Rybíz omyjeme a umeleme na odšťavňovacím strojku. Vzniklou šťávu zpracováváme po výše uvedených dávkách. Do širšího kastrolu, nejlépe teflonového, dáme 4 sběračky šťávy z umletého rybízu a vaříme cca 10 minut, potom přidáme 3 sběračky cukru a vaříme cca 8 minut. Lžičkou kápneme vzniklý rosol na talířek a když zrosoluje (kapka ztuhne a neteče), naléváme do malých skleniček a ihned uzavřeme víčky. Necháme vychladnout pod froté ručníkem a po vychladnutí ukládáme. Takto připravený džem vydrží několik let. Velmi dobré je, když se do červeného rybízu umele i část rybízu černého.
Po otevření se džem může rozředit trochou rumu, promíchá se a maže se na různé moučníky (linecké pečivo, dorty, perníky apod.). Je to recept bez jakýchkoliv chemikálijí a je osvědčený, v naší rodině se dědí z generace na generaci.
Fotky receptu Jednoduchý rybízový džem :
Fotky vložil: uschi3,Natural,tvackova1,VendaD,Nandiči