Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí džuveč se zeleninou:
400 g jehněčí plece bez kostí
| 300 g cibule
| 4 lžíce oleje
| 600 g míchané zeleniny (mrkev, fazolky, paprika, květák, celer, kapusta apod.)
| 800 ml vývaru
| šálek rýže
| 100 ml kysané smetany
| bobkový list
| 2 stroužky česneku
| 1 lžíce mleté papriky
| sůl
Postup přípravy receptu Jehněčí džuveč se zeleninou:
Cibuli pokrájíme na větší kousky, osmažíme na oleji dočervena, přidáme maso pokrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmažíme. Zalijeme je trochou vývaru a dusíme 20 minut. Zeleninu očistíme, pokrájíme na kousky, přidáme k masu, zalijeme ji trochou vývaru, vmícháme bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, osolíme a dusíme, až maso, rýže i zelenina změknou. Nakonec džuveč zjemníme smetanou.
Fotky receptu Jehněčí džuveč se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!